Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
chocoladebombe met frambozenmousse

Chocoladebombe met frambozenmousse

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

In het decembernummer van foodies magazine staat de chocoladebombe op pagina 31. Na de kerst hebben wij een fout ontdekt in dit recept. Er gaat namelijk 380 ml slagroom in de mousse en geen 100 ml. Vol van de Manhattan 'Earl Grey' hebben we dit als redactie over het hoofd gezien en we hopen dan ook dat er geen bommen zijn ontploft aan de kersttafel. Stuur even een berichtje naar onze redactie mocht je nog vragen hebben.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Meng voor de biscuitbodem de bloem met het cacaopoeder. Smelt de boter. Klop de eieren en de suiker ca. 10 minuten met een handmixer. Zeef het bloemmengsel eroverheen en spatel het er voorzichtig doorheen. Spatel de gesmolten boter erdoorheen. Schenk het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat tot een laag van ca. ½ cm dik. Bak ca. 15 minuten in de oven.

  2. Smelt voor de krokante vulling de chocolade au bain-marie. Meng de chocolade met de hazelnootpasta en de pailleté feuilletine en laat het geheel afkoelen.

  3. Week voor de mousse de gelatine in water. Pureer de frambozen. Klop de slagroom stijf. Verhit de helft van de frambozenpuree met 40 g suiker in een pan. Knijp de gelatine uit  en roer hem door de hete frambozenpuree. Roer de overige frambozenpuree erdoorheen. Spatel de slagroom erdoorheen. Bewaar in de koelkast.

  4. Steek met behulp van de grotere uitsteekvorm 8 cirkels ter grootte van de koepelvormige vormpjes (ca. 7 cm Ø) uit de biscuitbodem. Snijd met de kleinere uitsteekvorm 8 kleinere cirkels (4-5 cm Ø) uit. Bestrijk de grote biscuitcirkels met de  krokante vulling. Doe ca. 2 el frambozenmousse in elk vormpje. Leg de kleine biscuitcirkels erop en druk ze een beetje in de mousse. Vul aan met de overige mousse. Dek af met de grote  biscuitcirkels met de krokante laag naar beneden. Zet minimaal 5 uur in de diepvries.

  5. Week voor het glazuur de gelatine in water. Breng in een pan 100 ml water met de slagroom, het cacaopoeder en 90 g suiker aan de kook. Knijp de gelatine uit en roer hem met een garde door de cacaoroom. Laat afkoelen.

  6. Neem de bombes voorzichtig uit de vormpjes en plaats ze met de biscuitzijde naar beneden op een rooster. Schenk het glazuur eroverheen tot de bombes helemaal bedekt zijn. Laat de bombes nog ca. 1 uur op kamertemperatuur ontdooien terwijl het glazuur opstijft. Versier vlak voor het serveren met de eetbare glitters.*Pailleté feuilletine zijn hele dunne Franse koekjes die ook na de verwerking in gebak lekker knapperig blijven.

Foto's: Duncan de Fey Foodstyling: Willem van Santen Receptuur: Willemijn van der Kamp Styling: Willemijn van der Kamp, Renée Conradi Visagie: Anne Heesink Kleding: Jansen-Noy Sevenum Servies etc.: Wim Pollman (servies.nl), Fonq (fonq.nl), eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)