De lekkerste no-bake taarten

Je ziet ze tegenwoordig steeds vaker voorbij komen: no-bake taarten. De naam zegt het eigenlijk al, dit zijn taarten die je niet hoeft te bakken. Ideaal als je geen oven tot je beschikking hebt of snel nog even een taart wilt maken. Deze recepten zijn niet alleen onweerstaanbaar lekker, ze staan ook nog eens in een handomdraai op tafel. Bekijk de lekkerste no-bake taarten en duik snel de keuken in!

No-bake bramentaart

Als bramen in het seizoen zijn staat deze taart steevast op onze redactie. Als het even kan met zelf geplukte bramen. Het is dan ook niet voor niets één van de lekkerste no-bake taarten als je het ons vraagt!

no-bake bramen taart weekendbaksels

> naar het recept voor no-bake bramentaart

No-bake cheesecake van Rudolph van Veen

Rudolph: “Deze ongebakken cheesecake heeft een zomers tintje dankzij de kokos-pecanbodem en de passievruchtengelei. De vulling is heerlijk romig en mildzoet van smaak. Doordat er geen bindmiddel in de vulling zit moet de taart minstens een halve dag opstijven in de koelkast. Zelf vind ik het nog fijner om hem eerst een paar uur in de vriezer te leggen zodat de taartring wat makkelijker is te verwijderen. Daarna laat je de no-bake cheesecake in de koelkast iets ontdooien tot hij wat zachter is om te snijden en van te snoepen.”

Rudolph's Bakery 2: no-bake cheesecake

> naar het recept voor no-bake cheesecake

De lekkerste no-bake taarten: sesamcheesecake

De tahin geeft deze no-bake cheesecake een notige sesamsmaak. Een lekker maakbaar dessert met een verrassende Midden-Oosterse twist.

No-bake sesamcheesecake

> naar het recept voor no-bake sesamcheesecake

No-bake cheesecake met frambozen & mascarpone

Sabrina Ghayour over een van de lekkerste no-bake taarten uit het kookboek ‘Bazaar’: “Ik ben dol op cheesecake, maar ergens tussen al die ingewikkelde versies ben ik mijn zin om ze te maken kwijtgeraakt. Dit recept is echter anders: de cheesecake hoeft niet de oven in en doordat er geen gelatine in zit, stijft hij niet zo op als een gewone cheesecake, dus is zijn textuur zachter en romiger. Ook als je net als ik niet ‘s werelds meest getalenteerde patissier bent, wordt het alsnog een spektakelstuk. Deze cheesecake kun je het beste een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren.”

No-bake cheesecake met frambozen & mascarpone

> naar het recept voor no-bake cheesecake met frambozen & mascarpone

No-bake chocolade-sherrytaart

Een succesvol dessert kan niet zonder een flinke lading chocolade, een scheutje alcohol en heel veel room. Deze taart is op en top feestelijk, maar snel klaar én je hebt er geen oven voor nodig.

No-bake chocolade-sherrytaart

> naar het recept voor no-bake chocolade-sherrytaart

No-bake abrikozencheesecake

Italiaanse bitterkoekjes, volkorenbiscuit en abrikozen maken deze taart tot een smakelijk feestje. Na het bereiden heeft de taart minimaal drie uur nodig om op te stijven in de koelkast, dus houd hier rekening mee als je de taart gaat maken.

bakken met abrikozen cheesecake

> naar het recept voor no-bake abrikozencheesecake

De lekkerste no-bake taarten: Oreo-Baileys-taart

Wat een gouden combinatie: Oreo & Baileys! Dit is een huwelijk voor in de archieven, zeker als ze samenkomen in deze onweerstaanbare taart. We sluiten niet voor niets af met dit pronkstuk; het is misschien wel dé lekkerste no-bake taart. Oordeel zelf en duik de keuken in!

De lekkerste no-bake taarten: Oreo-Baileys-taart

> naar het recept voor Oreo-Baileys-taart

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.