Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Taart zonder oven: no-bake chocolade-sherrytaart

7x taart zonder oven: de lekkerste no-bake taarten

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Homemade taart is altijd een goed idee! Heb je al weleens een no-bake taart gemaakt? Dit doe je verrassend makkelijk én smaakvol, zeker met deze zeven recepten. Het grote voordeel van deze taarten? Je hebt geen oven nodig en vaak kosten ze helemaal niet zoveel tijd!

Taart zonder oven

Je ziet ze tegenwoordig steeds vaker voorbij komen: no-bake taarten. De naam zegt het eigenlijk al, dit is een gemakkelijke taart zonder oven. Ideaal als je geen oven tot je beschikking hebt of snel nog even een taart wilt maken.

Deze recepten zijn niet alleen onweerstaanbaar lekker, ze staan ook nog eens in een handomdraai op tafel. Bekijk de lekkerste no-bake taarten en duik snel de keuken in!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Taart zonder oven: no-bake taarten

Op zoek naar nog meer taarten zonder oven? Bekijk dan eens deze heerlijke recepten:

no-bake bramen taart weekendbaksels

No-bake bramentaart

Als bramen in het seizoen zijn staat deze taart steevast op onze redactie. Als het even kan met zelf geplukte bramen. Het is dan ook niet voor niets één van de lekkerste no-bake taarten als je het ons vraagt!

Naar het recept
Rudolph's Bakery 2: no-bake cheesecake

No bake cheesecake

Deze ongebakken cheesecake heeft een zomers tintje dankzij de kokos-pecanbodem en de passievruchtengelei. De vulling is heerlijk romig en mildzoet van smaak.

Naar het recept
No-bake sesamcheesecake

No-bake sesamcheesecake

De tahin geeft deze no-bake cheesecake een notige sesamsmaak. Een lekker maakbaar dessert met een verrassende Midden-Oosterse twist.

Naar het recept
Lentebaksels: no-bake cheesecake met frambozen & mascarpone

No-bake cheesecake met frambozen & mascarpone

De cheesecake hoeft niet de oven in, en doordat er geen gelatine in zit, stijft hij niet zo op als een gewone cheesecake, dus is zijn textuur zachter en romiger.

Naar het recept
Taart zonder oven: no-bake chocolade-sherrytaart

No-bake chocolade-sherrytaart

Een succesvol dessert kan niet zonder een flinke lading chocolade, een scheutje alcohol en heel veel room. Deze taart is op en top feestelijk, maar snel klaar én je hebt er geen oven voor nodig.

Naar het recept
bakken met abrikozen cheesecake

No-bake abrikozencheesecake

Italiaanse bitterkoekjes, volkorenbiscuit en abrikozen maken deze taart tot een smakelijk feestje. Na het bereiden heeft de taart minimaal drie uur nodig om op te stijven in de koelkast, dus houd hier rekening mee als je de taart gaat maken.

Naar het recept
De lekkerste no-bake taarten: Oreo-Baileys-taart

Oreo-Baileys-taart

Wat een gouden combinatie: Oreo & Baileys! Dit is een huwelijk voor in de archieven, zeker als ze samenkomen in deze onweerstaanbare taart. We sluiten niet voor niets af met dit pronkstuk; het is misschien wel dé lekkerste no-bake taart zonder oven.

Naar het recept

Ons favoriete no-bake taart recept:

no-bake bramen taart weekendbaksels

No-bake bramentaart

Als bramen in het seizoen zijn staat deze taart steevast op onze redactie. Als het even kan met zelf geplukte bramen. Het is dan ook niet voor niets één van de lekkerste no-bake taarten als je het ons vraagt!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

300 g dadels zonder pit
200 g walnoten
150 g biscuitjes
zout
500 g bramen
1/2 citroen
120 g mascarpone
100 g poedersuiker
1 vanillestokje
4 blaadjes gelatine
keukenmachine
taartvorm met uitneembare bodem (24cm doorsnede)

Bereiding

  1. Hak de dadels met de walnoten, de biscuitjes en een snufje zout fijn in de keukenmachine. Verdeel het mengsel over de bodem van de taartvorm, druk goed aan en zet de vorm ca. 30 minuten in de diepvries.

  2. Was de bramen en dep ze droog. Pers de citroen uit. Pureer 300 g bramen met het citroensap, de mascarpone en de poedersuiker. Halveer het vanillestokje, schraap het merg eruit en roer door het bramenmengsel. Week de blaadjes gelatine ca. 15 minuten in koud water. Los de gelatine met aanhangend vocht op in een pannetje op laag vuur. Roer een beetje van het bramenmengsel erdoorheen. Roer het gelatinemengsel door het overige bramenmengsel.

  3. Neem de taartbodem uit de vriezer. Schenk de bramenvulling in de taartbodem en laat de taart ca. 3 uur opstijven in de koelkast. Versier met de overige bramen.

Genoeg taart zonder oven? Lees dan ook:

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!