Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
no-bake bramen taart weekendbaksels

No-bake bramentaart

  • Gemiddeld

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

  • ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Bereiding

  1. Hak de dadels met de walnoten, de biscuitjes en een snufje zout fijn in de keukenmachine. Verdeel het mengsel over de bodem van de taartvorm, druk goed aan en zet de vorm ca. 30 minuten in de diepvries.

  2. Was de bramen en dep ze droog. Pers de citroen uit. Pureer 300 g bramen met het citroensap, de mascarpone en de poedersuiker. Halveer het vanillestokje, schraap het merg eruit en roer door het bramenmengsel. Week de blaadjes gelatine ca. 15 minuten in koud water. Los de gelatine met aanhangend vocht op in een pannetje op laag vuur. Roer een beetje van het bramenmengsel erdoorheen. Roer het gelatinemengsel door het overige bramenmengsel.

  3. Neem de taartbodem uit de vriezer. Schenk de bramenvulling in de taartbodem en laat de taart ca. 3 uur opstijven in de koelkast. Versier met de overige bramen.

Wat vind jij van dit recept?

4.2 / 5.0 (6 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!