No-bake bramentaart
Gemiddeld
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Hak de dadels met de walnoten, de biscuitjes en een snufje zout fijn in de keukenmachine. Verdeel het mengsel over de bodem van de taartvorm, druk goed aan en zet de vorm ca. 30 minuten in de diepvries.
Was de bramen en dep ze droog. Pers de citroen uit. Pureer 300 g bramen met het citroensap, de mascarpone en de poedersuiker. Halveer het vanillestokje, schraap het merg eruit en roer door het bramenmengsel. Week de blaadjes gelatine ca. 15 minuten in koud water. Los de gelatine met aanhangend vocht op in een pannetje op laag vuur. Roer een beetje van het bramenmengsel erdoorheen. Roer het gelatinemengsel door het overige bramenmengsel.
Neem de taartbodem uit de vriezer. Schenk de bramenvulling in de taartbodem en laat de taart ca. 3 uur opstijven in de koelkast. Versier met de overige bramen.