Bereiding

  1. Bekleed een bakblik (30×20 cm) met bakpapier. Vermaal de koekjes in een keukenmachine tot fijne kruimels. Smelt de boter en meng hem erdoorheen. Verdeel het mengsel gelijkmatig over het bakblik en druk goed aan tot een stevige bodem. Zet in de koelkast of vriezer tot gebruik.
  2. Schep de roomkaas in een grote kom, voeg de suiker en de vanille toe en klop alles met een elektrische mixer door elkaar. Voeg de slagroom en de tahin toe en klop kort verder. Wanneer je te lang klopt, wordt het mengsel te vloeibaar. Verdeel de vulling een beetje golvend over de koekjesbodem. Zet minimaal 3 uur in de koelkast.
  3. Besprenkel de cheesecake met de bebogeen, karamelsaus of honing. Bestrooi met zeezoutvlokken en verkruimel de sesamreep erover. Snijd in stukken en serveer.

Per portie (16): ca. 431 kcal
5 g eiwit | 35 g vet | 24 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Cassie Best, Adam Bush & Liberty Mendez Foto’s: Ant Duncan Styling: Alexander Breeze Foodstyling: Ella Tarn Illustraties: George Bletsis