Bereiding

  1. Vet voor de bodem een taart- of vlaaivorm in met olie en bekleed met plasticfolie. Smelt de kokosolie.
  2. Maal de pecannoten, het geraspte kokos, de dadels, het zout en de kokosolie kort in de keukenmachine. Het notenmengsel moet licht plakkerig aanvoelen. Verdeel het over de bodem en langs de rand van de vorm ven druk het stevig aan zodat je een mooie bodem met opstaande rand hebt. Zet de vorm even in de vriezer terwijl je de vulling maakt.
  3. Draai voor de vulling in de staande mixer met bisschopshaak de roomkaas met de ahornsiroop of honing, het citroensap, de vanille en het zout helemaal glad. Verwissel nu de bisschopshaak voor de garde en klop daarmee de roomkaasvulling verder glad. Voeg al kloppend de slagroom toe en klop nog enkele minuten op hoge snelheid door totdat de kaasvulling wat luchtiger en steviger is.
  4. Verdeel de vulling over de bodem in de taartvorm. Laat de cheesecake in de vriezer minstens een paar uur opstijven. Deze tijd is echt nodig om de vulling steviger te laten worden.
  5. Neem de taart uit de vorm en laat de taart in de koelkast weer iets ontdooien.
  6. Week voor de passievruchtengelei de gelatine in koud water. Halveer de passievruchten en lepel het vruchtvlees eruit. Verwarm in een pan het passiefruit, de abrikozenjam en het citroensap. Zet het vuur uit en voeg de gelatine toe. Voeg, als de gelei te dik is, nog wat water toe. Laat de gelei iets afkoelen en overgiet de cheesecake ermee. Versier de cheesecake tot slot met het fruit en de munt.
Rudolph’s Bakery 2

Uit het boek

Rudolph’s Bakery 2
€34,99

© Receptuur: Rudolph van Veen Foto’s & Styling: Mitchell van Voorbergen & Appie Busser