
No-bake abrikozencheesecake
Gemiddeld
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Bekleed een vierkant bakblik (20×20 cm) met vershoudfolie en laat de randen uitsteken. Maal de amaretti en de biscuits in een keukenmachine tot kruimels. Voeg de gesmolten boter toe en laat nog kort draaien. Verdeel het mengsel over de bodem van het bakblik en druk het stevig aan. Zet het geheel in de koelkast.
Doe de abrikozen met 100 g suiker en 100 ml water in een pan. Breng aan de kook en kook ca. 5 minuten op laag vuur tot de abrikozen zacht zijn. Laat de abrikozen afkoelen en pel de schil eraf.
Klop de crème fraîche en de roomkaas met 75 g suiker glad. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Spatel voorzichtig het roomkaasmengsel door de slagroom. Strijk de roomkaasvulling glad op de koekbodem.
Snijd de abrikozen in plakjes en verdeel ze dakpansgewijs over het roomkaasmengsel. Zet de taart minimaal 3 uur in de koelkast. Neem de taart met behulp van het vershoudfolie uit de vorm en leg hem op een snijplank. Snijd de taart in 12 repen en bestrooi ze met limoenschil.