Bereiding

  1. Snijd 100 g boter in blokjes. Doe de boter met de chocolade in een kom. Vul een pan met een laagje kokend water en zet er de kom op (au bain-marie). Laat de boter en chocolade in ca. 5 minuten smelten.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Klop het ei en de eidooiers met de poedersuiker en een snufje zout schuimig
  3. Spatel het chocolademengsel door het eimengsel. Zeef 100 g bloem eroverheen en spatel voorzichtig door elkaar. Verdeel het beslag over met boter ingevette en
    met bloem bestoven ovenschaaltjes. Bak de taartjes 8-10 minuten in de oven. Serveer de taartjes in de bakjes of stort ze voorzichtig op bordjes. De binnenkant van de taartjes moet nog vloeibaar zijn. Lekker met slagroom.

Zodra je klaar bent, spoel je de kom en de spatel met de flexibele slang in een handomdraai schoon. Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is genieten van een zacht chocoladetaartje met een hart van gesmolten chocolade.

Wist je dat…

een Quooker superveilig is in gebruik?
Dat komt onder andere door de kindveilige bedieningsknop en doordat de kraan door de dubbelwandige uitloop niet heet wordt. Bovendien is de Quooker bevestigd aan het aanrecht, waardoor hij niet kan omvallen zoals een waterkoker.

je ruimte bespaart met een Quooker?
Een Quooker bespaart kostbare ruimte op je aanrechtblad. Daar waar anders een waterkoker of fluitketel zou staan, kan nu worden gesneden, gekneed en gechopt.

een Quooker energiezuinig is?
Dit komt door de hoogvacuümisolatie van het reservoir. Daarnaast tap je precies af wat je nodig hebt, kook je nooit meer te veel water en hoef je niet te wachten tot het water is gekookt.

De Quooker Flex is verkrijgbaar vanaf 1195 euro bij de Quookerdealer. Kijk voor meer informatie en jouw favoriete kraan op Quooker.