Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Brooklyn black-outtaart

Brooklyn black-outtaart

  • Uitdagend

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 16

Ingrediënten

Bereiding

  1. Klop voor de vulling de eidooiers, de suiker en de maizena in een grote kom licht en romig. Breng de melk met de kardemom in een middelgrote pan op middelhoog vuur net aan de kook.  Voeg de melk al kloppend toe aan het eidooiermengsel. Schenk het mengsel terug in de pan en verhit op middelhoog vuur al roerend tot de vulling dik en glad is. Schenk terug in de kom en voeg de chocolade toe. Roer door tot de chocolade volledig gesmolten en met de vulling vermengd is. Bekleed het oppervlak met vershoudfolie en zet minimaal 2 uur in de koelkast.

  2. Vet voor de taartbodems 3 springvormen (20 cm Ø) in met boter en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Klop in een grote kom 175 g boter, de basterdsuiker en de suiker licht en luchtig. Klop het vanille-extract erdoorheen. Meng in een andere kom de bloem, het cacaopoeder, het bakpoeder en het zout. Meng de koffie en de melk in een kan. Klop geleidelijk de eiwitten door het botermengsel. Voeg pas meer eiwit toe als de vorige portie volledig door het botermengsel is opgenomen. Klop het bloemmengsel, afgewisseld met het koffiemengsel, in 3 porties door het boter-eimengsel. Verdeel het beslag over de 3 springvormen. Bak 30-40 minuten in de oven, tot de taart van de springvormrand losraakt en licht terugveert wanneer je erop drukt. Laat ca. 10 minuten in de springvorm afkoelen. Neem uit de vorm en laat volledig afkoelen.

  3. Doe voor het glazuur de boter, de chocolade en de honing in een hittebestendige kom en zet hem op een pan met kokend water. Roer het mengsel tot het volledig gesmolten is. Neem van het vuur en roer de slagroom erdoorheen. Laat afkoelen tot het mengsel net smeerbaar is.

  4. Snijd van elke taartbodem met een gekarteld mes een dun laagje van de bovenkant af zodat alle bodems glad en even dik zijn. Verkruimel de afgesneden stukjes taart.

  5. Leg 1 taartbodem op een taartschaal en bestrijk met ½ van de vulling. Leg de tweede taartbodem erop en bestrijk met de overige vulling. Leg de derde taartbodem erop. Strijk het glazuur over de bovenkant en de zijkant van de taart. Druk voorzichtig de taartkruimels in het glazuur. De taart blijft in een afgesloten doos in de koelkast ca. 3 dagen houdbaar.

De toevoeging van kardemom geeft de taart een moderne twist.

  1. Klop voor de vulling de eidooiers, de suiker en de maizena in een grote kom licht en romig. Breng de melk met de kardemom in een middelgrote pan op middelhoog vuur net aan de kook.  Voeg de melk al kloppend toe aan het eidooiermengsel. Schenk het mengsel terug in de pan en verhit op middelhoog vuur al roerend tot de vulling dik en glad is. Schenk terug in de kom en voeg de chocolade toe. Roer door tot de chocolade volledig gesmolten en met de vulling vermengd is. Bekleed het oppervlak met vershoudfolie en zet minimaal 2 uur in de koelkast.
  2. Vet voor de taartbodems 3 springvormen (20 cm Ø) in met boter en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Klop in een grote kom 175 g boter, de basterdsuiker en de suiker licht en luchtig. Klop het vanille-extract erdoorheen. Meng in een andere kom de bloem, het cacaopoeder, het bakpoeder en het zout. Meng de koffie en de melk in een kan. Klop geleidelijk de eiwitten door het botermengsel. Voeg pas meer eiwit toe als de vorige portie volledig door het botermengsel is opgenomen. Klop het bloemmengsel, afgewisseld met het koffiemengsel, in 3 porties door het boter-eimengsel. Verdeel het beslag over de 3 springvormen. Bak 30-40 minuten in de oven, tot de taart van de springvormrand losraakt en licht terugveert wanneer je erop drukt. Laat ca. 10 minuten in de springvorm afkoelen. Neem uit de vorm en laat volledig afkoelen.
  3. Doe voor het glazuur de boter, de chocolade en de honing in een hittebestendige kom en zet hem op een pan met kokend water. Roer het mengsel tot het volledig gesmolten is. Neem van het vuur en roer de slagroom erdoorheen. Laat afkoelen tot het mengsel net smeerbaar is.
  4. Snijd van elke taartbodem met een gekarteld mes een dun laagje van de bovenkant af zodat alle bodems glad en even dik zijn. Verkruimel de afgesneden stukjes taart.
  5. Leg 1 taartbodem op een taartschaal en bestrijk met ½ van de vulling. Leg de tweede taartbodem erop en bestrijk met de overige vulling. Leg de derde taartbodem erop. Strijk het glazuur over de bovenkant en de zijkant van de taart. Druk voorzichtig de taartkruimels in het glazuur. De taart blijft in een afgesloten doos in de koelkast ca. 3 dagen houdbaar.

chocoladecake

Dit recept komt uit het Valentijnsnummersvan foodies, bestel het magazine via de foodies webshop voor meer liefdesinspiratie!

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)