Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
No-bake frozen aardbeiencheesecake

No-bake frozen aardbeiencheesecake

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • ca. 4 uur wachttijdca. 4 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 9

Ingrediënten

Je kunt deze frozen cheesecake tot twee weken van tevoren maken en tevoorschijn halen wanneer je maar wil. Een kwartiertje op temperatuur laten komen, versieren met slagroom en verse aardbeien (of ander seizoensfruit) en klaar is je ultieme dessert!

Bereiding

  1. Vet een springvorm (20-22 cm Ø) in met boter en bekleed hem met bakpapier. Vermaal 150 g spritsen in een keukenmachine of met een deegroller tot fijne kruimels en meng ze met 60 g gesmolten boter. Schep het mengsel in de vorm en druk rondom stevig aan met de achterkant van een lepel. Zet de vorm in de koelkast en laat de bodem stevig worden, terwijl je de vulling maakt.

  2. Doe de slagroom samen met 100 g aardbeienblokjes in een keukenmachine en pulseer tot er een gladde, opgeklopte crème ontstaat. Het moet niet helemaal stijf zijn, maar ook niet meer
    vloeibaar.

  3. Klop de roomkaas met de poedersuiker in een kom door elkaar. Spatel de aardbeiencrème en nog 100 g aardbeienblokjes erdoorheen. Pureer de overige aardbeienblokjes in de keukenmachine (keukenmachine eerst schoonmaken is niet nodig). Spatel de aardbeienpuree kort door de crème met een metalen lepel of paletmes zodat er een swirl-effect ontstaat.

  4. Schep de vulling in de vorm en strijk de bovenkant glad. Zet afgedekt minimaal 4 uur of 1 nacht in de vriezer. Je kunt de cheesecake van tevoren maken en luchtdicht verpakt tot 2 weken in de vriezer bewaren. Haal de cheesecake 15- 20 minuten voor het serveren uit de vriezer om op temperatuur te laten komen.

  5. Klop om te serveren de slagroom met de poedersuiker stijf. Schep de slagroom in de spuitzak. Haal de cheesecake uit de vorm en verwijder het bakpapier. Spuit op de cheesecake toefjes van de slagroom op de rand. Maak af met de gehalveerde aardbeien en de koekkruimels en snijd de cheesecake in stukken. Je kunt de cheesecake nu nog 24 uur afgedekt in de koelkast bewaren (vries de cheesecake niet opnieuw in), maar de vulling zal minder stevig worden naarmate de cheesecake ontdooit.

Per portie: 468 kcal | 25 g koolhydraten | 4 g eiwit | 37 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Foto’s: Jonathan Gregson Styling: Agathé Gits Foodstyling: Benjamina Ebuehi

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)