New York cheesecake
Gemiddeld
ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd
ca. 4 uur wachttijdca. 4 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Smelt voor de bodem 100 g boter in een pannetje. Vermaal de biscuits met de suiker in een keukenmachine tot fijne kruimels. Voeg de gesmolten boter met een snufje zout toe en pulseer kort verder. Bekleed de bodem van een springvorm (23 cm Ø) met bakpapier. Schep het koekjeskruim in de vorm en druk stevig aan met de achterkant van een lepel. Vet de zijkanten van de vorm in met boter. Zet de vorm tot gebruik in de koelkast. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C)
Doe de roomkaas in een grote kom en klop met een elektrische mixer in enkele seconden glad. Voeg de overige ingrediënten voor de vulling toe en mix alles glad, maar klop niet te lang.
Verpak de buitenkant van de vorm in een dubbele laag aluminiumfolie en druk rondom goed aan zodat de vorm goed afgesloten en lekvrij is. Schenk de vulling in de vorm en zet de vorm in een grote ovenschaal. Schenk genoeg kokend water in de ovenschaal zodat de springvorm voor de helft in het water staat.
Bak 45-55 minuten in het midden van de oven tot de randen stevig zijn maar de vulling nog een beetje wiebelig is in het midden. Roer de ingrediënten voor de topping glad. Haal de cheesecake uit de oven en verdeel de topping eroverheen. Zet de cheesecake nog 10 minuten terug in de oven.
Zet de oven uit, zet de ovendeur op een kier en laat de cheesecake in de oven 2 uur afkoelen. Haal de cheesecake uit de oven, snijd de vulling rondom los met een mes en zet de cheesecake minimaal 4 uur of een nacht in de koelkast.
Doe voor de coulis alle ingrediënten in een steelpan en breng aan de kook. Laat ca. 10 minuten zachtjes doorkoken tot de bessen sappig zijn en beginnen te barsten. Laat afkoelen. Serveer de cheesecake met de coulis.