Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Gekaramelliseerde pastinaaktarte-tatins met rozemarijn

Gekaramelliseerde pastinaaktarte-tatins met rozemarijn

  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur en 5 minuten bereidingstijdca. 2 u. en 5 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schrap de pastinaken, was ze en halveer ze in de lengte. Breng ruim water in een pan aan de kook en blancheer de pastinaak er ca. 3 minuten in. Giet af en laat afkoelen. Leg de pastinaak op een schaal.

  2. Was de rozemarijn en ris de naaldjes van de takjes. Karamelliseer de suiker met de rozemarijn, 1 el water en ½ tl zout in een pan. Schenk de siroop over de pastinaak. Zorg dat de pastinaak helemaal bedekt is met de siroop.

  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd het koelverse bladerdeeg in 8 gelijke stukken. Bestrijk de buitenkant van elke pastinaak met koolzaadolie. Leg de pastinaak met het snijvlak naar beneden op de bakplaat. Rol elk stuk deeg op een met bloem bestoven werkblad tot een pastinaakformaat rechthoek. Leg de rechthoekige bladerdeegstukken op de pastinaak en druk rondom goed aan. Snijd het teveel aan bladerdeeg eraf. Dek af met vershoudfolie en zet minimaal 30 minuten, maar liever 24 uur in de koelkast.

  4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C/ hetelucht: 180°C). Bak de pastinaken 20-25 minuten in de oven goudbruin.

  5. Hak intussen de hazelnoten grof. Roer de hazelnoten, de walnotenolie, het mosterdpoeder, de appelazijn, zout en peper door elkaar. Neem elke tarte tatin voorzichtig van de bakplaat, draai om en verdeel over borden. Serveer met de gemengde bladsla en druppel de vinaigrette eroverheen.

Per portie: 300 kcal | 32 g koolhydraten | 4 g eiwit | 17 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

3 / 5.0 (2 stemmen)