Sinaasappel-cheesecake
Eenvoudig12 personen45 minuten bereiden480 minuten wachten
Sharon: "Mijn lievelingstaart, al járen!"
Ingrediënten
- 100 g roomboter
- 300 g Oreo koekjes
- 375 ml slagroom
- 100 g kristalsuiker
- 350 g MonChou
- merg van 1 vanillestokje
- rasp van 2 sinaasappels
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Vet een springvorm van 26 cm doorsnede in en bekleed met bakpapier.
- Smelt de boter in een steelpan. Maal de Oreo koekjes fijn met een keukenmachine of vijzel en voeg de kruimels toe aan de gesmolten boter; meng kort. Verdeel de kruimels over de bodem van de springvorm en druk aan met een glas. Laat de koekjesbodem 4 uur opstijven in de koelkast.
- Klop de slagroom met de suiker luchtig op en meng er lepel voor lepel de MonChou doorheen tot er een glad mengsel ontstaat.
- Spatel de vanille en de sinaasappelrasp door de vulling heen en meng goed.
- Schep de vulling in de springvorm en laat 4 uur opstijven in de koelkast.

Uit het boek:
Colorful Food