Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Bladerdeegtaart met geroosterde groenten, roomkaas en salsa verde

Bladerdeegtaart met geroosterde groenten, roomkaas en salsa verde

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

  • 20 minuten wachttijd20 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Voor de salsa verde

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verdeel de koolraap over de helft van een bakplaat met antiaanbaklaag en de bieten over de andere helft. Bestrooi de groenten met zout en peper, besprenkel met de olijfolie en rooster ca. 20 minuten in de oven. Haal de bakplaat uit de oven en schud de groenten om. Voeg de paprika, de ui en de tijm toe aan de bakplaat. Rooster de groenten 30-40 minuten verder tot de koolraap en de bieten licht geblakerd en zacht zijn. Giet de azijn over de geroosterde groenten, schep het geheel om en laat afkoelen.

  2. Rol het bladerdeeg uit en snijd er een grote cirkel (24-27 cm Ø) uit. Leg de cirkel op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak met de botte kant van een mes rondom een rand van ca. 2 cm in het deeg, zonder het deeg door te snijden. Prik met een vork gaatjes in het midden van het deeg. Snijd het resterende deeg in stukken en leg ze naast de cirkel op de bakplaat. Bestrijk al het bladerdeeg met het ei en bak ca. 20 minuten in de oven tot het goudbruin en gerezen is. Laat afkoelen.

  3. Doe alle ingrediënten voor de salsa verde in een keukenmachine met wat zout en peper en maal alles glad.

  4. Roer de roomkaas met de crème fraîche glad. Breng op smaak met een snufje zout en flink wat zwarte peper.

  5. Leg de deegcirkel op een bord en bestrijk met het roomkaasmengsel. Verdeel de geroosterde groenten erover en leg hier de stukjes bladerdeeg op. Schep er wat salsa op en serveer de rest er in een kommetje bij.

Per portie: 667 kcal | 31 g koolhydraten | 9 g eiwit | 55 g vet

Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Lottie Covel

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)