Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
regenboog quiche

Regenboogquiche

  • Gemiddeld

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schrap de wortels, was ze en snijd het loof op ca. 2 cm vanaf de aanzet af. Blancheer de wortels ca. 4 minuten in kokend water met watzout. Giet af en halveer de wortels in de lengte.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Vet een taartvorm in met boter en bekleed de vorm met het quichedeeg. Trek het bakpapier van het deeg en snijd overtollig deeg af. Bekleed het deeg opnieuw met het meegeleverde bakpapier en vul de vorm met bakbonen. Bak de deegbodem ca. 10 minuten in de oven. Verwijder de bakbonen en het bakpapier en bak nog ca. 5 minuten verder.

  3. Was de salie, schud hem droog en hak grof. Roer de crème fraîche los en meng er de mosterd en de salie doorheen. Kluts de eieren en meng ze met de crème-fraîchemosterd. Breng op smaak met zout en peper. Leg de wortels naast elkaar in de deegbodem en schenk het eimengsel eroverheen. Bestrooi met de geraspte kaas. Bak de quiche in ca. 35 minuten gaar in de oven. Lekker met pittige tomatenketchup.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)