Appelplaatkoek met vanille en anijs
Gemiddeld
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Kneed van het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, de havermout, de boter in stukjes, de melk en een snufje zout een soepel deeg. Verdeel het deeg over de bodem van een met bakpapier beklede taartvorm of bakblik. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3).
Snijd het vanillestokje in de lengte in en schraap het merg eruit. Schil de appels, snijd ze in parten en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in stukken. Meng de stukken appel met het vanillemerg, het anijszaad en de notenolie. Verdeel de appel over het deeg en bestrooi het geheel met de suiker. Bak de plaatkoek 35-40 minuten in de oven. Lekker met slagroom.