Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Cover voor Appelplaatkoek met vanille en anijs

Appelplaatkoek met vanille en anijs

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kneed van het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, de havermout, de boter in stukjes, de melk en een snufje zout een soepel deeg. Verdeel het deeg over de bodem van een met bakpapier beklede taartvorm of bakblik. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3).

  2. Snijd het vanillestokje in de lengte in en schraap het merg eruit. Schil de appels, snijd ze in parten en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in stukken. Meng de stukken appel met het vanillemerg, het anijszaad en de notenolie. Verdeel de appel over het deeg en bestrooi het geheel met de suiker. Bak de plaatkoek 35-40 minuten in de oven. Lekker met slagroom.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)