Hartige clafoutis met paprika en parmezaan
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Breek de eieren in een kom en klop deze los met een garde of handmixer. Giet de melk erbij en mix kort verder. Voeg de bloem beetje bij beetje toe en meng tot een glad beslag. Voeg de geraspte kaas, de parmezaan, de nootmuskaat, zout en peper toe en meng erdoorheen.
Bekleed de bodem van een ronde bakvorm (ca. 24 cm Ø) met bakpapier en vet de zijkanten in met boter. Verhit voor de vulling de olijfolie in een ruime pan op middelhoog vuur. Voeg de
ui, de paprika, de tomaat en de knoflook toe. Bak de groenten 3-4 minuten tot ze zacht en glazig worden. Voeg de oregano en het chilipoeder toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.Verdeel de helft van de vulling over de bodem van de bakvorm. Giet het beslag erbij en verdeel de overige groenten eroverheen. Bak de clafoutis ca. 45 minuten in de oven tot hij gaar en goudbruin is. Laat de clafoutis afkoelen in de vorm en snijd in punten. Lekker met een frisse salade.