Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Plaattaart met peer en noten

Plaattaart met peer en noten

In samenwerking met De Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Avondeten met taart? Dat kan! Deze hartige plaattaarten met alles erop en eraan zet je in een handomdraai in de oven.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Roer in een kom de crème fraîche en de mozzarella goed door elkaar. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

  2. Rol het deeg af en leg het samen met het bakpapier op een bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het deeg en vouw de randen 1 cm naar binnen. Bestrijk de randen met wat ei en bak het bladerdeeg ca. 5 minuten in de oven.

  3. Haal het bladerdeeg uit de oven en bestrijk het met de crème. Beleg met de peer en de dadels en bestrooi met de noten. Zet de bakplaat terug in de oven en bak de plaattaart in 15-20 minuten goudbruin en krokant. Haal de taart uit de oven, druppel er de honing overheen en garneer met de tijmblaadjes. Bestrooi eventueel met wat zout en peper.

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Alexandra Hereijgers

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)