Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Red Velvet cake

Red velvet taart

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Voor het glazuur

De grootste concurrent van monchoutaart op verjaardagen: de red velvet cake. Met dit recept krijg je die fluweelrode kleur waarvan iedereen stil valt.

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bekleed 2 taartvormen van 18 cm Ø met bakpapier. Meng de droge ingrediënten in een kom. Klop de eieren, voeg de olie en de karnemelk eraan toe en roer de kleurstof erdoorheen. Roer het eimengsel door het bakmeelmengsel. Mix het met een mixer tot een glad beslag.

  2. 2. Verdeel het beslag over de taartvormen en bak 25-minuten in de oven tot het gerezen is en een houten prikker er droog uitkomt. Laat afkoelen op een rooster.

  3. 3. Klop voor het glazuur de boter met de poedersuiker glad. Klop de roomkaas erdoorheen. Maak een laagje glazuur tussen de taartlagen en bestrijk de buitenkant van de taart met het overige glazuur.

Per portie: 684 kcal | 69 g koolhydraten | 8 g eiwit | 41 g vet

 © Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Lottie Covell

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)