Hartige taart met spinazie en asperges van Marleen van Es
Gemiddeld
ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Snijd de roomboter in blokjes. Meng de bloem met het zout en de blokjes boter. Kneed er een kruimeldeeg van. Voeg het ei en water toe en kneed het deeg tot een bal. Leg het deeg
30 minuten in de koelkast.Maak ondertussen de vulling. Klop de eieren los en meng met de slagroom. Voeg de kaas toe en roer goed.
Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan of wok en roerbak de spinazie tot die geslonken is. Snijd de uiteinden van de asperges en snijd ze in stukken van ongeveer 7 cm, zodat ze straks in de taartvormpjes passen. Rooster de asperges 5 minuten in een grillpan.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht. Vet de taartvormpjes in met boter of gebruik bakpapier en leg het deeg erin. Prik met een vork
gaatjes in het deeg.Verdeel de spinazie over de taartvormpjes. Schenk het mengsel van ei, room en kaas erover en druk in elke vorm een aantal stukjes asperge. Bak de taartjes in het midden van de oven in
45 minuten goudbruin en gaar.