Bereiding

1. BODEM VAN KOEKKRUIMELS MAKEN

Smelt de boter in een steelpan. Doe 1,5 rol koekjes (bewaar de rest voor het versieren) in de keukenmachine en maal ze fijn. Schenk terwijl de motor draait de boter erbij. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en schep de koekkruimels erop. Duw ze met je vingers of de achterkant van een lepel aan tot een gladde, egale laag.

2. KWARKMENGSEL MAKEN

Laat de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water weken. Klop met een elektrische mixer de slagroom stijf in een grote kom. Doe een handvol ontdooide bosvruchten in een steelpan en breng ze aan de kook. Knijp de gelatine uit en doe die erbij. Roer goed tot de gelatine helemaal is opgelost. Haal de pan dan van het vuur. Roer de kwark los in een andere kom en voeg het gelatinemengsel, de rest van de bosvruchten en de honing toe. Roer alles goed door elkaar. Schep de slagroom er zo luchtig mogelijk door. Schep het mengsel in de springvorm op de koekjesbodem en laat het minimaal 4 uur opstijven.

3. VERSIEREN

Verwijder de springvorm. Als dat lastig gaat, wikkel er dan kort een keukendoek omheen die je onder de hete kraan hebt gehouden. Let wel op dat je je vingers niet verbrandt. Haal voorzichtig de resterende Oreo-koekjes van elkaar en plak ze tegen de zijkant van de taart. Versier de taart, als je dat wilt, met verse frambozen, Smarties en mini-Oreo’s.

Heel Holland Bakt Kinderbakboek

Uit het boek

Heel Holland Bakt Kinderbakboek
€22,50