Bereiding

1. Doe voor het deeg de kokosbloem, de suiker, de kokosolie en een snuf zout in een keukenmachine en draai kort tot het geheel op broodkruim lijkt. Voeg de eieren toe en laat verder draaien. Voeg geleidelijk de kokosmelk toe tot het deeg een bal vormt. Laat het deeg verpakt in vershoudfolie ca. 30 minuten in de koelkast rusten.

2. Halveer de nectarines en verwijder de pitten. Snijd de nectarines in dunne partjes. Meng de suiker met het limoensap en ¾ van de limoenschil tot de suiker is opgelost. Voeg de nectarinepartjes toe en meng goed met de siroop. Zet apart om te marineren. Meng de gemalen kokos en het amandelmeel met het vanille-extract en de kokosmelk. Roer door met een houten lepel tot een smeerbare pasta.

3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Rol het deeg op een met bloem bestoven bakplaat uit tot een rechthoek van ca. 5 mm dik. Snijd de randen eventueel bij voor een nettere taart.

4. Bestrijk het deeg tot aan de randen met de kokospasta. Laat de nectarines uitlekken en vang de siroop op. Leg de partjes nectarine dakpansgewijs op het deeg. Bestrijk de nectarines met wat van de limoensiroop zodat ze glanzen.

5. Bak de taart ca. 30 minuten in de oven tot het deeg aan de randen goudbruin is en de nectarines zacht zijn. Laat de taart kort afkoelen op een rooster.

6 Bedruip de taart met meer limoensiroop als de nectarines er droog uitzien. Bestrooi de taart met de kokosflakes en de overige limoenschil. Lekker met kokosijs.

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Per portie: ca. 561 kcal
12 g eiwit
34 g vet
44 g koolhydraten

© olive Magazine / Immediate Media Foto’s: Sam Stowell Receptuur: Anna Glover Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Katy Greenwood