Bosbessen-limoentaart
Gemiddeld
ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd
ca. 7 uur wachttijdca. 7 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm voor de bodem de oven voor (elektrisch: 190 C / hetelucht: 170 C). Vet een taartvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Pulseer de havervlokken in een keukenmachine tot ze grof gemalen zijn. Voeg de rest van de ingrediënten toe en pulseer om er een gelijkmatig mengsel van te maken. Druk het mengsel stevig in de bodem en tegen de zijkanten van de taartvorm. Bak 8-10 minuten, tot
de bodem goudbruin is. Laat helemaal afkoelen.Doe intussen voor de bosbessenlaag de bosbessen, het citrusrasp, het citrussap, de ahornsiroop en 150 ml water in een kleine steelpan en kook ca. 15 minuten zachtjes op middelhoog vuur tot de bessen zacht zijn. Pureer het mengsel met een staafmixer of keukenmachine, zeef het en doe terug in de pan. Je moet ca. 300 ml vocht hebben. Los de agaragar op in 100 ml warm water, voeg toe aan de pan en kook ca. 2 minuten zachtjes. Laat ca. 10 minuten afkoelen en verdeel over de taartbodem. Zet ca. 1 uur in de koelkast, of tot de bosbessenlaag is opgesteven.
Doe voor de vulling de bosbessen, de ahornsiroop en het citroenrasp in een kleine pan en kook ca. 5 minuten op middelhoog vuur, tot de bessen zacht zijn. Los de agaragar op in 4 el warm water. Pureer het bosbessenmengsel met een staafmixer of keukenmachine, zeef het en doe terug in de pan. Voeg de melk, de vanille, de agaragar, de maizena en een snuf zout toe en klop tot een gelijkmatig geheel. Kook ca. 2 minuten op middelhoog vuur en laat afkoelen terwijl je af en toe roert. Schenk het mengsel over de afgekoelde taart. Zet ca. 5 uur of een nacht in de koelkast. Decoreer de taart met de extra bosbessen, de limoenschil en de rozenblaadjes. De taart blijft in de koelkast twee dagen goed.