Bereiding

  1. Meng voor de cakejes de droge ingrediënten allemaal samen in een keukenmachine. Meng het eiwit door de droge ingrediënten. Smelt daarna de boter samen met de gekneusde koffiebonen zodat hij goed de smaak kan opnemen. Zeef en giet ook dit bij het beslag.
  2. Laat je beslag een nachtje rusten in de koelkast, zodat het bakpoeder goed zijn werk kan doen. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C). Vul je vormpjes voor maximaal  ¾, tijdens het bakken rijzen de cakejes nog erg. Bak de cakejes af gedurende ongeveer 20 minuten.
  3. Doe voor de ganache de boter en de chocolade in een grote kom. Kook de slagroom, glucose en suiker in een steelpan. Door de glucose aan de ganache toe te voegen blijft de ganache soepel en elastisch. Wanneer de suiker volledig is opgelost, giet je de room over de chocolade en de boter. Mix het geheel tot een gladde massa.
  4. Rooster voor de afwerking de hazelnoten een paar minuutjes in een hete pan. Blijf er wel bij zodat ze niet verbranden. Hak ze in stukjes en zet ze even aan de kant. Smelt de chocolade met de cacaoboter en roer er de gehakte hazelnoten doorheen. Doop de cakejes voor de helft in de chocoladesaus en laat ze uitharden.
  5. Doe een beetje ganache in een spuitzak en spuit kleine nopjes op de cakejes. Hier leg je dan wat bladgoud op als versiering.
Sweet Table

Uit het boek:

Sweet Table
€29,99