Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Chocoladebiscuitrol met kokos en passievrucht

Chocoladebiscuitrol met kokos en passievrucht

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet een bakplaat met hoge rand (33×23 cm) in met boter of olie, bekleed hem met bakpapier en vet het bakpapier in. Smelt de
    chocolade in een hittebestendige kom boven een pan met zacht borrelend water (au bain-marie). Roer de chocolade glad, zet apart en laat iets afkoelen.

  2. Doe de eiwitten in een grote, schone kom en de eidooiers met de suiker in een andere kom. Klop eerst de eiwitten met zeer schone gardes van een elektrische mixer tot zachte pieken. Klop
    vervolgens met de gardes van de mixer (je hoeft ze niet schoon te maken) de eidooiers met de suiker tot de suiker opgelost is en er een lichte, romige massa ontstaat.

  3. Spatel een paar lepels eiwitschuim door het eidooiermengsel. Spatel vervolgens ook het overige eiwitschuim luchtig erdoorheen.

  4. Zeef, wanneer bij na al het eiwitschuim is opgenomen, de cacao boven de kom. Voeg ook het amandelmeel en de gesmolten chocolade toe en spatel alles erdoorheen. Schenk het beslag op de bakplaat en spreid het gelijkmatig uit. Bak 15-18 minuten in het midden van de oven tot het biscuit stevig aanvoelt en terugveert als je het licht aandrukt.

  5. Stort het nog warme biscuit ondersteboven op een vel bakpapier en pel het bovenste vel bakpapier er voorzichtig af. Snijd het biscuit langs de korte zij de ca. 1 cm van de rand een beetje in
    maar niet helemaal door. Rol het biscuit vanaf deze korte zijde met behulp van het bakpapier strak op. Laat afkoelen.

  6. Doe de mascarpone, de slagroom, de kokoslikeur en de poedersuiker in een schone kom en klop lobbig. Rol het afgekoelde biscuit uit – er zullen wat scheurtjes ontstaan maar dat is niet erg.
    Bestrijk het biscuit met ⅓ van de crème maar laat rondom een rand van ca. 2 cm vrij. Druppel de jam erover en verdeel de passievrucht eroverheen.

  7. Rol het biscuit vanaf de ingesneden korte zij de strak op. Leg de rol met de naad naar beneden op een serveerplank of -schaal en bestrijk rondom met de overige crème. Druk de kokosvlokken ertegenaan en bestuif eventueel met wat goudpoeder. Zet de rol tot gebruik in de koelkast maar serveer hem het liefst binnen enkele uren. Eventuele restjes kun je afgedekt tot 2 dagen in de koelkast bewaren.

Per portie: 545 kcal | 35 g koolhydraten | 7 g eiwit | 41 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)