Tomaten-tarte tatin met schapenkaas
Uitdagend
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hete lucht: 175°C / gas: stand 3). Vet een taartvorm in met een beetje olijfolie. Laat het bladerdeeg ontdooien. Bestrooi de taartvorm met grof zeezout, peper en de rietsuiker. Was de tomaten en snijd ze in dikke plakken. Leg de plakken tomaat in de taartvorm.
Was de tijm, schud hem goed droog en ris de blaadjes van de takjes. Verdeel de tijm over de tomaten. Bestrijk de sneetjes brood met de pesto en snijd ze in blokjes. Verdeel de blokjes brood over de tomaten. Leg de plakjes bladerdeeg overlappend in de taartvorm. Bestrijk het bladerdeeg met 1 el olijfolie en bestrooi met het paneermeel. Bak de tarte tatin 30-35 minuten in de oven.
Neem de tarte tatin uit de oven en laat hem even afkoelen. Leg een groot bord omgekeerd op de taartvorm en draai het geheel om. Neem voorzichtig de taartvorm eraf. Schaaf de schapenkaas over de tarte tatin en serveer hem direct. Lekker als hoofdmaaltijd met salade.