Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Quiches met roquefort en rode ui

Quiches met roquefort en rode ui

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Kneed van de margarine, de bloem, 1 ei en een snuf zout een soepel deeg. Vorm een bal van het deeg en laat het afgedekt minstens 1 uur rusten in de koelkast.

  2. 2. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een dunne plak. Bekleed 6-8 ingevette en met bloem bestoven taartvormpjes met het deeg en snijd de randen bij.

  3. 3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Leg een stukje bakpapier op de deegbodems en verdeel er de bakbonen over. Bak de deegbodems 10-12 minuten in de oven.

  4. 4. Ris de rozemarijnnaaldjes van de takjes. Pel de rode uien en snijd ze in ringen. Verhit 1 el boter in een pan en fruit er de uien 6-8 minuten in. Bestrooi met de basterdsuiker en laat even karamelliseren. Blus af met de balsamico. Meng de rozemarijnnaaldjes door de uien en breng op smaak met zout en peper.

  5. 5. Neem de bodems uit de oven en verwijder het bakpapier met de bakbonen. Verdeel het uienmengsel over de bodems en verbrokkel er de roquefort overheen. Klop de overige 5 eieren los met de slagroom of de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper. Verdeel het eimengsel over de deegbodems en bak de quiches 25-30 minuten in de oven.

Per portie: 417 kcal | 22 g koolhydraten | 17 g eiwit | 29 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)