Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Chocoladetruffeltaart met frambozenglazuur

Chocoladetruffeltaart met frambozenglazuur

  • Gemiddeld

  • 55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd

  • ca. 5 uur wachttijdca. 5 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Voor de ganache

Voor het frambozenglazuur

Als versiering

Verder nodig

Bereiding

  1. Bekleed de bakvorm met bakpapier.

  2. Doe de biscuits in een plastic zak en sla ze met een deegroller tot fijne kruimels. Doe de kruimels in een kom, giet de gesmolten boter erbij en wrijf ze goed door elkaar. Schep het kruimelmengsel in de beklede vorm, druk met de achterkant van een lepel of een glas tot een egale laag aan en zet de bodem 1 uur in de koelkast om op te stijven.

  3. Hak voor de ganache de chocolade fijn met een groot, scherp mes. Het fijnhakken gaat makkelijker als je aan een hoekje begint en de reep langzaam draait. Doe de chocola in een kom. Verhit de slagroom in een pan op laag vuur tot net onder het kookpunt en giet hem, terwijl je continu met een siliconen spatel blijft roeren, in kleine scheutjes bij de gehakte chocola. Blijf roeren tot de chocola volledig gesmolten is en je een glad, romig mengsel hebt. Zet 1 uur in de koelkast, of tot hij afgekoeld is en dik begint te worden.

  4. Klop de ganache met een handmixer tot hij wat luchtiger en dikker is, strijk hem uit over de taartbodem en zet nog 4 uur in de koelkast, of tot de ganache stijf is.

  5. Week de gelatine voor het glazuur 5 minuten in koud water. Pureer de frambozen met een staafmixer en wrijf met de achterkant van een lepel door een fijne zeef om de pitjes eruit te halen. Doe de puree met de vloeibare glucose, suiker en slagroom in een pan. Breng het mengsel op laag vuur aan de kook en haal de pan meteen van het vuur. Knijp de velletjes gelatine uit, roer ze met het citroensap door de puree tot ze volledig opgelost zijn.

  6. Passeer het glazuur door een fijne zeef en laat tot 32°C afkoelen. Haal de taart uit de vorm en leg hem op een omgekeerd bord met een iets kleinere diameter, op een rooster. Bedek de taart volledig met het glazuur en laat het even stollen. Zet de taart op een schaal en bewaar in de koelkast. Versier hem vlak voor het serveren met de verse en gevriesdroogde frambozen.

Receptuur en tekst: diverse auteurs Fotografie: Haarala Hamilton

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

De Zilveren Lepel – Bakboek

€ 49,99
Cover voor De Zilveren Lepel – Bakboek