Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Limoentaart

Limoentaart

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • ca. 3 uur en 20 minuten wachttijdca. 3 u. en 20 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 16

Taartbodem

Vulling

Joshua Weissman: "Toen ik klein was, nam mijn moeder me om het weekend mee naar Californa Pizza Kitchen. Een van haar favoriete desserts op de menukaart was Key lime pie, die ze bestelde na een licht hoofdgerecht. Pas later begreep ik haar limoentaartverslaving. Zoals je weet houd ik graag het heft in eigen hand en maak ik deze taart liever zelf. Dit is beslist een van de lekkerste limoentaarten (behalve dan de taarten in de Florida Keys). Als je geen Key-limoenen kunt vinden, kun je ook gewone gebruiken – zolang je het mij maar niet laat weten."

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de volkorencrackers voor de taartbodem in een (ziplock)zakje. Verkruimel ze fijn door erop te slaan met een deegroller of pan.

  2. Roer in een middelgrote kom de kruimels, basterdsuiker en het zout door elkaar. Schep de gesmolten boter erdoor, zodat je een mengsel met de structuur van nat zand krijgt.

  3. Schep het kruimelmengsel in een bakvorm van 23 cm doorsnee en druk het aan met de bodem van een mok. Bak de taartbodem 10 minuten. Haal hem uit de oven en laat hem volledig afkoelen.

  4. Kluts intussen in een middelgrote kom de eidooiers voor de vulling. Klop de limoenzeste erdoor. Klop de zoete gecondenseerde melk en het limoensap erdoor, zodat je een glad mengsel krijgt.

  5. Schenk de vulling in de taartbodem. Bak de taart 15 tot 17 minuten, of tot de vulling vrijwel gestold maar nog een beetje wiebelig is.

  6. Laat de taart bijna volledig afkoelen op een rooster. Zet hem minstens 3 uur of een hele nacht in de koelkast, zodat hij door en door koud wordt.

  7. Snijd de koude taart in punten en serveer deze met wat geklopte room, bestrooid met wat limoenzeste.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Uit het boek

Een schaamteloos goed kookboek

€ 27,50
Joshua Weissman, Een schaamteloos goed kookboek