Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de volkorencrackers voor de taartbodem in een (ziplock)zakje. Verkruimel ze fijn door erop te slaan met een deegroller of pan.
  2. Roer in een middelgrote kom de kruimels, basterdsuiker en het zout door elkaar. Schep de gesmolten boter erdoor, zodat je een mengsel met de structuur van nat zand krijgt.
  3. Schep het kruimelmengsel in een bakvorm van 23 cm doorsnee en druk het aan met de bodem van een mok. Bak de taartbodem 10 minuten. Haal hem uit de oven en laat hem volledig afkoelen.
  4. Kluts intussen in een middelgrote kom de eidooiers voor de vulling. Klop de limoenzeste erdoor. Klop de zoete gecondenseerde melk en het limoensap erdoor, zodat je een glad mengsel krijgt.
  5. Schenk de vulling in de taartbodem. Bak de taart 15 tot 17 minuten, of tot de vulling vrijwel gestold maar nog een beetje wiebelig is.
  6. Laat de taart bijna volledig afkoelen op een rooster. Zet hem minstens 3 uur of een hele nacht in de koelkast, zodat hij door en door koud wordt.
  7. Snijd de koude taart in punten en serveer deze met wat geklopte room, bestrooid met wat limoenzeste.

TIP: Verwarm voor de zoete gecondenseerde melk in een grote pan met dikke bodem 875 ml volle melk met 125 ml slagroom (liefst met een vetgehalte van 36-40%) en 200 g kristalsuiker op matig tot hoog vuur en roer tot de suiker is opgelost. Breng de zoete melk net aan de kook, draai het vuur wat lager en laat hem op matig vuur 25 tot 30 minuten inkoken tot 300 ml, onder regelmatig roeren, zodat hij niet aanbrandt.

Een schaamteloos goed kookboek

Uit het boek:

Een schaamteloos goed kookboek
€27,50