Aardappelplaattaart met pesto
Eenvoudig
ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd
Bereiding
Breng water met wat zout aan de kook. Kook er de aardappels 2-3 minuten in. Giet af en laat de aardappels goed drogen.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Laat het hartigetaartdeeg op kamer temperatuur komen. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de plakjes deeg in een vorm van 2×3 of 2×4 (afhankelijk van de grootte van je bakplaat) op de bakplaat. Druk de randen goed aan. Knip de buitenste randen diagonaal ca. 2 cm in. Vouw de randen naar binnen.
Bestrijk ½ van de pesto over de deegbodem. Bestrooi met de parmezaan. Verdeel de aardappelplakjes er dakpansgewijs overheen. Bestrooi met zout en peper. Bestrijk de randen met het ei. Bak in 30-35 minuten goudbruin in de oven.
Verbrokkel voor het serveren de geitenkaas over de taart en bedruppel met de overige pesto.