Bereiding

1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne partjes. Bedruip de appels met het citroensap en strooi er de kaneel over.

2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Meng de eieren en de olijfolie met een staafmixer tot een glad geheel. Meng er de yoghurt doorheen en meng weer goed glad.

3. Doe de suiker in een ruime kom. Voeg het eiermengsel toe en roer goed door met een garde. Zeef de bloem, het bakpoeder en een snuf zout erboven en roer goed door. Voeg als laatste de geraspte citroenschil toe.

4. Giet het beslag in een ingevette tulbandvorm (24­28 cm) en leg de appelpartjes erop. Bak de cake in 50-­60 minuten gaar en goudbruin in de oven. Als de cake te donker wordt kun je hem afdekken met aluminiumfolie. Controleer de gaarheid van de cake door er een satéprikker in te steken; deze moet er droog uitkomen. Laat de cake helemaal afkoelen voor het serveren.

Per portie (4): ca. 722 kcal
14 g eiwit | 31 g vet | 94 g koolhydraten

Fotografie: Stephan van Raay