Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Plaattaart met paddenstoelen en notencrème

Plaattaart met paddenstoelen en notencrème

In samenwerking met De Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Avondeten met taart? Dat kan! Deze hartige plaattaarten met alles erop en eraan zet je in een handomdraai in de oven.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verhit de ghee in een koekenpan en bak er de knoflook met de paddenstoelen in 5-6 minuten bruin in. Breng op smaak met zout, peper en tijm en haal de pan van het vuur.

  2. Rol het flammkuchendeeg af en leg het samen met het bakpapier op een bakplaat. Pureer met een staafmixer 6 zongedroogde tomaatjes, de notenpasta en de amandelmelk tot een gladde crème. Bestrijk het deeg hiermee en beleg met de gebakken paddenstoelen, de courgette en de overige zongedroogde tomaatjes. Bak de plaattaart in 15- 20 minuten goudbruin en gaar in de oven.

  3. Garneer de plaattaart met de rucola en de geraspte citroenschil. Bedruppel met de olijfolie en bestrooi met wat zout, peper en de Provençaalse kruiden.

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Alexandra Hereijgers

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)