Plaattaart met paddenstoelen en notencrème
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verhit de ghee in een koekenpan en bak er de knoflook met de paddenstoelen in 5-6 minuten bruin in. Breng op smaak met zout, peper en tijm en haal de pan van het vuur.
Rol het flammkuchendeeg af en leg het samen met het bakpapier op een bakplaat. Pureer met een staafmixer 6 zongedroogde tomaatjes, de notenpasta en de amandelmelk tot een gladde crème. Bestrijk het deeg hiermee en beleg met de gebakken paddenstoelen, de courgette en de overige zongedroogde tomaatjes. Bak de plaattaart in 15- 20 minuten goudbruin en gaar in de oven.
Garneer de plaattaart met de rucola en de geraspte citroenschil. Bedruppel met de olijfolie en bestrooi met wat zout, peper en de Provençaalse kruiden.