Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Paddenstoelentaart met Jarlsberg-kaas

Paddenstoelentaart met Jarlsberg-kaas

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

  • 45 minuten wachttijd45 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bereiding

  1. Fruit de ui in wat boter tot hij zacht maar niet verkleurd is. Neem de ui uit de pan en houd apart. Bak de paddenstoelen in wat boter op hoog vuur tot het meeste vocht verdampt is en de paddenstoelen geslonken zijn. Meng de ui erdoorheen en laat het geheel afkoelen. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Rol het deeg af en bekleed er een lage springvorm (24 cm Ø) mee. De rand van het deeg moet ongeveer 4-5 cm hoog zijn. Zet de deegbodem 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Bekleed het deeg met bakpapier en vul de vorm met bakbonen. Bak het deeg ca. 15 minuten tot het deeg stevig genoeg is om zijn vorm te behouden. Verwijder de bakbonen en het bakpapier en bak nog 5-10 minuten tot het deeg droog aanvoelt.

  3. Verdeel het paddenstoelenmengsel over de deegbodem. Meng 2/3 van het ei met de zure room en giet over de paddenstoelen. Strooi de kaas eroverheen. Bestrijk de deegranden met het overgebleven ei en bak de taart 30 minuten in de oven tot de vulling stevig is. Laat de taart kort afkoelen voordat je hem uit de vorm neemt.

Per portie: 298 kcal | 14 g koolhydraten | 10 g eiwit | 18 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Lulu Grimes Foto's: Gus Filgate Styling: Penny Markham Foodstyling: Annie Nichols

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)