Bereiding

Deze heerlijke paddenstoelentaart met Jarlsberg-kaas is een absolute topper! Organiseer je een etentje? Met deze hartige taart heb je genoeg voor maar liefst acht personen. Of je gebruikt de restjes natuurlijk de volgende dag voor de lunch. 

  1. Fruit de ui in wat boter tot hij zacht maar niet verkleurd is. Neem de ui uit de pan en houd apart. Bak de paddenstoelen in wat boter op hoog vuur tot het meeste vocht verdampt is en de paddenstoelen geslonken zijn. Meng de ui erdoorheen en laat het geheel afkoelen. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Rol het deeg af en bekleed er een lage springvorm (24 cm Ø) mee. De rand van het deeg moet ongeveer 4-5 cm hoog zijn. Zet de deegbodem 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Bekleed het deeg met bakpapier en vul de vorm met bakbonen. Bak het deeg ca. 15 minuten tot het deeg stevig genoeg is om zijn vorm te behouden. Verwijder de bakbonen en het bakpapier en bak nog 5-10 minuten tot het deeg droog aanvoelt.
  3. Verdeel het paddenstoelenmengsel over de deegbodem. Meng 2/3 van het ei met de zure room en giet over de paddenstoelen. Strooi de kaas eroverheen. Bestrijk de deegranden met het overgebleven ei en bak de taart 30 minuten in de oven tot de vulling stevig is. Laat de taart kort afkoelen voordat je hem uit de vorm neemt.

*In plaats van Jarlsberg-kaas kun je ook Emmentaler gebruiken.

Per portie: ca. 298 kcal 10 g eiwit 18 g vet 14 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Lulu Grimes Foto’s: Gus Filgate Styling: Penny Markham Foodstyling: Annie Nichols