Bereiding

1. Kneed de bloem, de boter, het ei en een snufje zout tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt ca. 20 minuten rusten in de koelkast. Schrap de wortels en was ze. Schaaf de wortels in de lengte in dunne, langwerpige repen. Was de courgette en schaaf hem in de lengte in dunne repen.

2. Snijd de wortel- en courgetterepen in repen van ca. 2 cm breed. Blancheer de wortel ca. 1 minuut in kokend water met wat zout. Giet de wortel af en laat hem goed uitlekken.

3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Rol het deeg uit tot een plak van ca. ½ cm dik. Bekleed een kleine taartvorm (ca. 20 cm Ø) met het deeg en snijd overtollig deeg af. Vul de deegbodem vanuit het midden om en om met repen courgette en wortel, zodat een spiraalvorm ontstaat.

4. Was de rozemarijn en ris de naaldjes van de takjes. Snijd de brie in dunne plakjes. Pel de knoflook en snijd hem in dunne plakjes. Steek de brie, de knoflook en de rozemarijn op verschillende plekken tussen de groenten. Bedruppel de taart met de olijfolie en bestrooi met zout en peper en eventueel wat pul biber voor wat meer pit.

5. Bak de taart ca. 30 minuten in de oven.