Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Chocoladebiscuitrol met kastanje-kersenvulling

Chocoladebiscuitrol met kastanje-kersenvulling

  • Uitdagend

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet een bakplaat (32×23 cm) met hoge rand in met olie en bekleed met bakpapier.

  2. Smelt voor het biscuit de chocolade au bain-marie (in een hittebestendige kom boven een pan met zacht borrelend water). Laat afkoelen.

  3. Splits de eieren. Klop de eiwitten tot ze goed stijf zijn en het schuim in de kom blijft zitten wanneer je de kom ondersteboven keert.

  4. Klop de eidooiers in een andere kom met de suiker licht en romig.

  5. Spatel de gesmolten chocolade door het eidooiermengsel. Spatel het eiwitschuim er in porties luchtig doorheen. Zeef het cacaopoeder boven de kom wanneer je bijna al het eiwitschuim hebt toegevoegd. Voeg het overige eiwitschuim toe en spatel het erdoorheen.

  6. Schenk het beslag op de bakplaat en spreid het gelijkmatig uit. Bak 15-18 minuten in de oven tot het biscuit stevig aanvoelt.

  7. Spreid intussen een licht bevochtigde, schone theedoek op een schoon werkblad uit. Leg er een vel bakpapier op en bestuif het met een dun laagje poedersuiker.

  8. Stort het biscuit ondersteboven op het bakpapier. Verwijder de bakplaat en leg er een andere schone theedoek overheen. Laat afkoelen.

  9. Doe voor de compote de kersen, de suiker en de maizena met 100 ml water in een pan en breng aan de kook. Kook op middelhoog vuur ca. 15 minuten tot er een dikke, bijna jamachtige compote ontstaat. Neem van het vuur, voeg het citroensap toe en laat afkoelen.

  10. Doe voor de kastanjecrème de vanille, de suiker en de amaretto in een blender en mix door elkaar. Schenk 100 ml slagroom erbij en mix kort verder. Klop de overige slagroom tot zachte
    pieken en spatel hem samen met de kastanjepuree erdoorheen. Mix opnieuw tot zachte pieken.

  11. Haal de bovenste theedoek weg en pel het bovenste vel bakpapier er voorzichtig af. Draai een korte zijde van het biscuit naar je toe en snijd hem een paar centimeter van de rand een
    beetje in. Zo kun je het biscuit straks makkelijker oprollen.

  12. Bestrijk het biscuit met 90% van de kastanjecrème maar laat rondom een rand van ca. 3 cm vrij. Verdeel de afgekoelde compote over de crème en laat daarbij weer de randen vrij.

  13. Rol het biscuit met behulp van het bakpapier vanaf de ingesneden korte zijde strak op tot een rol. Leg de rol op een serveerplank of -schaal.

  14. Schep of spuit de overige crème op de bovenkant van de rol en versier met de cocktailkersen en de gehakte kastanjes. Schaaf met een scherp mes rolletjes van de chocolade en strooi ze eroverheen. Snijd de rol in plakken en serveer.

Per portie: 477 kcal | 61 g koolhydraten | 8 g eiwit | 22 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Adam Bush & Anna Glover Foto’s: Karen Thomas Styling: Agathé Gits Foodstyling: Libby Silberman

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)