Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C).

  2. Smelt in een ovenvaste koekenpan op laag vuur de boter met de miso, knoflook, bruine suiker en het zout. Roer tot alles goed gemengd is en houd warm.

  3. Snijd de boven- en de onderkant van de preien. Halveer de preien over de lengte en was ze goed. Dep droog met keukenpapier

  4. Verdeel de stroken prei op de platte kant over de bodem van de koekenpan. Bak de preien in de misoboter in ca. 10 minuten lichtbruin aan.

  5. Rol het bladerdeeg uit over de preien in de pan. Vouw de randjes naar binnen en druk het deeg rondom goed aan. Bak de tarte tatin in het midden van de oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.

  6. Neem de pan uit de oven en laat de tarte tatin ca. 5 minuten rusten. Stort de tarte tatin dan ondersteboven op een plateau, gebruik hiervoor een bord om succes te garanderen.

Per portie: ca. 669 kcal
10 g eiwit | 48 g vet | 43 g koolhydraten

Tip van Lynn: Ik maak ook graag zoete tarte tatins, bijvoorbeeld met rabarber, pruimen of peer. Laat in dat geval de miso, knoflook, bruine suiker en de prei weg en voeg in plaats daarvan witte basterdsuiker, een scheut sinaasappelsap en stevig fruit naar keuze toe aan de pan.

Met Lynn de keuken in

Uit het boek:

Met Lynn de keuken in
€29,99

Receptuur: Lynn van de Vorst Fotografie: Mitchell van Voorbergen Foodstyling: Lynn van de Vorst & Julie Teeken Styling: Renée Conradi & Jessy van Dinther