Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Tarte tatin met misoprei

Tarte tatin met misoprei

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C).

  2. Smelt in een ovenvaste koekenpan op laag vuur de boter met de miso, knoflook, bruine suiker en het zout. Roer tot alles goed gemengd is en houd warm.

  3. Snijd de boven- en de onderkant van de preien. Halveer de preien over de lengte en was ze goed. Dep droog met keukenpapier

  4. Verdeel de stroken prei op de platte kant over de bodem van de koekenpan. Bak de preien in de misoboter in ca. 10 minuten lichtbruin aan.

  5. Rol het bladerdeeg uit over de preien in de pan. Vouw de randjes naar binnen en druk het deeg rondom goed aan. Bak de tarte tatin in het midden van de oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.

  6. Neem de pan uit de oven en laat de tarte tatin ca. 5 minuten rusten. Stort de tarte tatin dan ondersteboven op een plateau, gebruik hiervoor een bord om succes te garanderen.

Per portie: 669 kcal | 43 g koolhydraten | 10 g eiwit | 48 g vet

Receptuur: Lynn van de Vorst Fotografie: Mitchell van Voorbergen Foodstyling: Lynn van de Vorst & Julie Teeken Styling: Renée Conradi & Jessy van Dinther

Wat vind jij van dit recept?

4.8 / 5.0 (10 stemmen)
Uit het boek

Met Lynn de keuken in

€ 29,99
cover met lynn de keuken in