Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
weekmenu Plaattaart met abrikoos en geitenbrie

Plaattaart met abrikoos en geitenbrie

In samenwerking met De Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Avondeten met taart? Dat kan! Deze hartige plaattaarten met alles erop en eraan zet je in een handomdraai in de oven.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Meng in een kommetje de crème fraîche met de Provençaalse kruiden, de citroenrasp, zout en peper.

  2. Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Bestrijk de snijkanten van de abrikozen licht met olijfolie en gril ze in de hete grillpan op de snijkant tot er mooie grillstrepen ontstaan.

  3. Rol het deeg af en leg het samen met het bakpapier op een bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het deeg en vouw de randen 1 cm naar binnen. Bestrijk de randen met wat ei en bak het bladerdeeg ca. 5 minuten in de oven.

  4. Haal het bladerdeeg uit de oven, bestrijk het met de crème en beleg het met de abrikozen en de brie. Zet de bakplaat terug in de oven en bak de plaattaart in 15-20 minuten goudbruin en krokant. Haal de taart uit de oven en druppel er de honing overheen. Garneer met de tijm, de rozepeperkorrels en eventueel lavendel.

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Alexandra Hereijgers

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)