Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Tomaten-bonentaartje

Tomaten-bonentaartje

  • Gemiddeld

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Met basilicum en mozzarella maak je een lekker mediterraan bonentaartje. Maak dit hartige plaattaartje met jouw favo bonensoort of ga voor een mengsel uit blik. Jij kiest!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 250°C / hetelucht: 225°C). Leg het bladerdeeg in een met bakpapier bekleed bakblik en prik het met een vork enkele malen in. Was de cherrytomaten en halveer de helft. Laat de bonen uitlekken. Snijd de salami in dunne plakjes. Meng de tomaten, de bonen en de salami met 2 el olijfolie. Verdeel over het deeg en bak het geheel ca. 20 minuten in de oven. Verlaag eventueel na ca. 10 minuten de oventemperatuur (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C) als het deeg te snel verkleurt.

  2. Was het basilicum, schud het droog en pluk de blaadjes van de takjes. Wrijf de helft van de basilicumblaadjes in de vijzel fijn. Voeg 4 el olijfolie toe en roer tot een kruidenolie. Scheur de mozzarella in stukken. Neem het taartje uit de oven en verdeel er de mozzarella en de kruidenolie over. Garneer met het basilicum.

© Fotografie: Stephan van Raay / Foodstyling & receptuur: Willem van Santen / Styling: Willemijn van der Kamp

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)