Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
zelf zanddeeg maken

Basis zanddeeg

  • Eenvoudig

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kneed de boter, de suiker, 2 eieren, 500 g bloem en een snuf zout tot een glad deeg.

  2. Vorm het tot een bal, wikkel het in vershoudfolie en laat ca. 1 uur in de koelkast rusten.

  3. Gebruik voor een taartvorm van 21 cm doorsnee ca. 330 g van het zanddeeg, bewaar de rest in plastic in de vriezer.

  4. Rol de bal uit tot een ronde lap zodat het een vorm van 21 cm doorsnee kan bekleden en druk het aan in de ingevette vorm.

  5. Leg bakpapier op de bodem en vul met oude bonen. Dit heet blindbakken.

  6. Bak de bodem ca. 10 minuten in een voorverwarmde ovenvan 180 C en haal hem uit de oven.

  7. Haal het bakpapier met de bonen uit de bodem en vul de bodem nu met het pompoenmengsel of een andere vulling.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)