Quiche met mosterdbeslag
Eenvoudig
ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd
Advertentie
Wie mosterd op subtiele wijze wil laten schitteren, doet er goed een paar lepels door het quichebeslag te roeren. Zo geef je de Franse klassieker een klein vleugje pit, zonder dat het gerecht te scherp wordt. Superlekker met ingrediënten als prei, oude kaas en wat knapperig geroosterde nootjes.
Bereiding
Snijd de preien in dunne ringen. Laat de boter smelten in een pan op middelhoog vuur en voeg de prei toe. Stoof in ca. 7 minuten gaar, tot de prei boterzacht is. Breng op smaak met zout en peper, roer alles door en houd apart
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C). Breek de eieren in een kom en voeg de mosterd, de slagroom en de nootmuskaat toe. Roer met een garde tot een glad mengsel. Rasp de oude kaas met een blokrasp tot sliertjes.
Vet een quichevorm in en bekleed de vorm met het quichedeeg. Snijd overtollig deeg van de randen af. Verdeel de stukjes prei over de quichebodem en schenk het eimengsel erin. Verdeel de kaas en de gehakte nootjes over de rest van de ingrediënten. Bak in ca. 50 minuten gaar in de warme oven.
Neem de quiche uit de oven en laat kort afkoelen voor je hem aansnijdt. Serveer met de gemengde sla.