Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Hartige taart met groene asperges en doperwtjes en dille

Hartige taart met groene asperges en doperwtjes

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

  • 40 minuten wachttijd40 min. wachttijd

Deze hartige taart met groene asperges en doperwtjes is ideaal voor gezellige dinertjes of als lunch. Je maakt de taart eenvoudig klaar in de airfryer en het zorgt meteen voor een beetje kleur op de tafel!

Lees verder onder de advertentie

Aantal taarten
1

Ingrediënten

Benodigdheden

  • ronde quiche- of springvorm
  • bakpapier
Deze hartige taart met groene asperges en doperwtjes is ideaal voor gezellige dinertjes of als lunch. Je maakt de taart eenvoudig klaar in de airfryer en het zorgt meteen voor een beetje kleur op de tafel!

Bereiding

  1. Neem een quiche- of springvorm die past in jouw airfryer en bekleed deze met bakpapier. Verdeel het taartdeeg over de vorm en snijd overhangend deeg weg.

  2. Breng een ruime pan met water aan de kook en blancheer hierin de groene asperges en doperwtjes. Spoel af onder de koude kraan en verdeel de groenten over de taartvorm.

  3. Klop de eieren met de ricotta tot een egaal mengsel. Verkruimel de feta en voeg deze met de knoflook, de citroenschil en wat zout en peper toe aan het eimengsel.

  4. Schenk het eimengsel over de groenten in de taartvorm en bak de hartige taart 30-40 minuten op 180°C in de airfryer tot hij goudbruin en gaar is.

  5. Laat de hartige taart ca. 5 minuten op het aanrecht afkoelen en garneer voor het serveren met dille.

Per stuk (12): 220 kcal | 12 g koolhydraten | 9 g eiwit | 15 g vet

Receptuur en fotografie: Sabine Koning

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Het airfryerboek

€ 22,99
Het airfryerboek - Sabine Koning