Bereiding

  1. Besprenkel de portobello’s met 1 el olijfolie en bestrooi met zout en peper. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak er de portobello’s aan beide zijden 2-3 minuten in. Zet apart op een bord.
  2. Verhit nog 1 el olijfolie in dezelfde pan en voeg de ui en de kastanjechampignons toe. Bestrooi met een snufje zout en bak ca. 10 minuten op hoog vuur tot ze mooi gekaramelliseerd zijn en het vocht dat vrijgekomen is verdampt is. Voeg de knoflook en de tijm toe en bak kort verder. Blus af met de brandy en laat 1 minuut inkoken – pas op, er kan een vlam komen. Zet het vuur laag en roer de spinazie erdoorheen. Laat kort slinken in de pan en voeg dan de kookroom, 1 el mosterd en het citroensap toe. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op een schoon werkblad en laat ze ca. 10 minuten ontdooien. Stapel de plakjes deeg op elkaar en rol ze met een deegroller uit tot een vierkant (ca. 35 cm x 35 cm). Snijd het deeg in 4 kleine vierkanten. Leg twee stukken deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met een beetje mosterd en verdeel de helft van de champignonvulling eroverheen. Dep de portobello’s droog met keukenpapier en zet ze op het mengsel, met de holle kant naar boven. Verdeel de overige champignonvulling in en rondom de portobello’s. Laat ca. 3 cm tot de rand vrij. Bestrijk de randen met het losgeklopte ei en bedek met het overige deeg.
  4. Snijd met een mesje het deeg aan de hoeken rond tot een mooie cirkel. Druk de randen goed aan met een vork. Kerf met de achterkant van een mes voorzichtig een mooi patroon in het deeg. Bestrijk de bovenkant van de taartjes met geklutst ei. Bak de taartjes 25-30 minuten in de oven tot het deeg goudbruin kleurt.

Per portie: ca. 762 kcal
13 g eiwit | 56 g vet | 40 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Fotografie: Jonathan Gregson Styling: Victoria Eldridge Foodstyling: Esther Clark