Bereiding
Victor Abeln: “De sour is een type mixdrank die al sinds midden 19de eeuw bestaat. Bij elke sour is de basis hetzelfde: 8 delen drank, 4 delen zuur, 2 delen zoet. Door deze verhouding komt de smaak van je drank sterk naar voren, wat elke sour weer een ander karakter geeft. Whiskey, gin, rum… met sours kan het allemaal! Bij tequila is het lekkerder om limoensap te gebruiken, bij rum kan zowel citroen als limoen. Dus leer je basisdranken goed kennen en ga aan de slag met de sour! De toevoeging van eiwit is optioneel, maar vind ik eigenlijk wel horen bij een goede sour. Het geeft een heerlijk zacht mondgevoel en met de mooie schuimlaag zal je zeker indruk maken op je gasten.”
- Doe alle ingrediënten behalve de angostura in je shaker en dryshake 10-15 seconden.
- Vul je shaker met ijs. Shake nog 10-15 seconden.
- Fine strain in een glas met vers ijs, of dirty dump je drankje in een rocks glass.
- Garneer met een paar scheutjes angostura en je lemon flag.
