Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
gestoomde dumplings kimchitofu misoboter

Gestoomde dumplings met kimchitofu en misobotersaus

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Aantal stuks
16

Ingrediënten

Voor de misobotersaus

Benodigdheden

  • stoommandje (optioneel)
Dumpling op z’n Chinees of gyoza op z’n Japans. Hoe je deze gevulde deegpakketjes ook wilt noemen, met dit recept maak je ze helemaal zelf. De rijke smaken van kimchi en miso maken tillen deze dumplings naar een hoger niveau.

Bereiding

  1. Verhit de olie in een bakpan en bak de verkruimelde tofu op hoog vuur goudbruin. Voeg de sojasaus toe en neem van het vuur. Hak de kimchi grof en meng met de gebakken tofu. Schep telkens 1 el van de vulling op een dumplingvel en maak met een natte vinger de rand van het deeg vochtig. Vouw het deeg om de vulling maar druk de randen nog niet op elkaar. Maak vanaf de ene kant van de halve cirkel telkens een vouwtje in het deeg en druk het dan pas tegen de andere kant van het deeg aan. Werk zo telkens een stukje verder zodat de kant van de dumpling naar je toe wat bol komt te staan en een mooi gevouwen patroon aan de deegrand heeft. Controleer of het deeg overal goed is dichtgedrukt zodat de vulling er niet uit kan lopen.

  2. Stoom de dumplings in een stoomoven of in een stoommandje op een pan kokend water ca. 15 minuten gaar. Smelt intussen voor de misobotersaus in een ruime pan rustig de boter. Roer de misopasta los met 100 ml warm water en roer dit geheel door de boter. Neem van het vuur.

  3. Leg de gestoomde dumplings voorzichtig in de misobotersaus. Schep rustig om zodat ze overal goed bedekt zijn. Voeg eventueel nog wat warm water toe als de saus te dik is. Bestrooi royaal met zwarte sesamzaadjes en gehakte koriander.

Per stuk: 112 kcal | 7 g koolhydraten | 3 g eiwit | 8 g vet

Fotografie en receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)