Pancakes met jamvulling
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
30 minuten wachttijd30 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Klop de eieren en de melk glad in een kom of kan. Roer in een andere, grote kom het bakmeel, het bakpoeder en een snuf zout door elkaar.
Schenk het eimengsel bij het meelmengsel en roer door elkaar. Roer de suiker erdoorheen. Schenk de gesmolten boter erbij en roer door elkaar. Laat ca. 30 minuten rusten als je de tijd hebt of bak de pannenkoeken direct.
Verhit een flinke klont boter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg een pollepel beslag toe als de boter schuimt. Bak ca. 30 seconden, lepel 2 tl jam in het midden van de pannenkoek en spreid een beetje uit (dit gaat het makkelijkst met twee theelepeltjes). Verdeel er genoeg beslag over om de jam te bedekken.
Bak de pannenkoek ca. 2 minuten aan één zijde, tot er bubbeltjes aan de oppervlakte komen en de randjes beginnen te stollen. Draai de pancake om met een spatel en bak nog 1-2 minuten, tot hij goudgeel is. Herhaal met de rest van het beslag en de jam en veeg tussendoor steeds de overtollige boter uit de pan. Bestrooi met kristalsuiker.