Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Wentelteefje zonder korstjes met pindakaasvulling en gecondenseerde melk erover

Wentelteefjes met pindakaasvulling

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Zin in een verrassend ontbijt of een zoete lunch? Deze wentelteefjes met pindakaasvulling zijn nét even anders dan de klassieker. Simpel om te maken, heerlijk om van te genieten!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Zin in een verrassend ontbijt of een zoete lunch? Deze wentelteefjes met pindakaasvulling zijn nét even anders dan de klassieker. Simpel om te maken, heerlijk om van te genieten!
Serveertip
Ook lekker met hazelnootpasta, jam of speculoos.

Bereiding

  1. Snijd het brood in 8 sneetjes van ca. 3,5 cm dik en snijd de korstjes eraf (maal de korstjes in een keukenmachine tot fijn broodkruim en vries het in voor een ander recept).

  2. Bestrijk 4 sneetjes brood met de pindakaas, leg de andere sneetjes erop en druk de randjes goed aan om ze af te sluiten. Klop de eieren, de suiker, de melk, de kaneel, de vanille en het zout in een ondiepe schaal door elkaar.

  3. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de olie toe. Doop het brood aan beide zijden in het eimengsel, schud het teveel eraf en bak 3-4 minuten in de koekenpan.

  4. Draai om en bak nog 3-4 minuten, tot het wentelteefje aan beide zijden goudkleurig is. Leg op een met keukenpapier bekleed bord.

  5. Bak op dezelfde manier de rest van de wentelteefjes. Besprenkel met de gecondenseerde melk en serveer.

Per portie: 695 kcal | 85 g koolhydraten | 24 g eiwit | 27 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: BBC Good Food Fotografie: Myles New & Liam Des Bois Styling: Myles New Foodstyling: Helen Upshall

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!