In filodeeg gefrituurde feta met tomatensalade
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Bereiding
Meng de tomaten, kapperappeltjes en sjalot in een grote kom. Hussel alles om met 1 eetlepel extra vierge olijfolie en wat zout en peper. Zet opzij.
Dep de feta goed droog met keukenpapier, anders wordt het filo – deeg niet krokant. Leg het vel filodeeg op het aanrecht en bestrijk met 1 eetlepel extra vierge olijfolie. Schep de feta in het midden, bestrooi met de sumak en pak het als een verjaardagscadeau in. Druk de randen aan zodat alles goed afsluit.
Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag de resterende eetlepel extra vierge olijfolie op laag vuur. Leg de in filodeeg ingepakte feta in de hete olie en bak 2 minuten, of tot hij rondom goudbruin is. Voeg de honing en oregano of tijm toe en schep 30 seconden over de feta, of totdat de feta goed bedekt en plakkerig is. Leg op een snijplank.
Halveer de krokante feta en verdeel met de tomaten-kappertjes – salade over 2 borden. Besprenkel de salade met nog wat extra vierge olijfolie.