Wittebonencrème met gepofte knoflook
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
40 minuten wachttijd40 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Begin als je gedroogde bonen gebruikt met het weken en koken van de bonen volgens de instructies hieronder. Laat de bonen afkoelen tot lauwwarm of koud. Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd het kapje van de bol knoflook zodat de tenen zichtbaar worden. Druppel er een eetlepel olijfolie over en bestrooi met zout en peper. Pof de knoflook ongeveer 40 minuten in de oven, of tot de tenen helemaal zacht zijn. Neem uit de oven, laat even afkoelen en knijp de gepofte knoflook uit de vliesjes.
Maal in een blender of keukenmachine de gepofte knoflook met de witte bonen, het sap en de rasp van de citroenen, de extra vierge olijfolie en zout en peper tot een zijdezachte crème. Voeg als de crème te dik is een scheutje water toe. Proef en breng eventueel verder op smaak met citroensap en/of zout en peper. Serveer met rauwe groenten zoals radijs of paprika.