Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Spinazieflensjes met avocado, gepekelde radijs, feta en koriander

Spinazieflensjes met avocado, gepekelde radijs en feta

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Deze felgroene spinazieflensjes zien er niet alleen goed uit, maar zitten ook bomvol smaak. Met de romige avocado, de pittige radijs en de zoute feta ontstaat er een verrassend fris en hartig gerecht voor elk moment van de dag.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Voor de gepekelde radijsjes

Voor de flensjes

Voor de avocadospread

Deze felgroene spinazieflensjes zien er niet alleen goed uit, maar zitten ook bomvol smaak. Met de romige avocado, de pittige radijs en de zoute feta ontstaat er een verrassend fris en hartig gerecht voor elk moment van de dag.

Bereiding

  1. Snijd voor de gepekelde radijsjes de radijsjes in plakjes, doe in een kom en overgiet met een scheutje azijn. Voeg de suiker en een snuf zout toe en roer door elkaar. Houd apart.

  2. Doe voor de flensjes de spinazie, het basilicum, de eieren, de melk, de bloem, de boter en een snuf zout en peper in een blender of beker van een staafmixer en mix tot een egaal beslag. Laat ca. 30 minuten rusten.

  3. Halveer voor de avocadospread de avocado’s, verwijder de pit en neem het vruchtvlees uit de schil. Prak met een vork samen met de limoenrasp en het -sap en de chilivlokken tot een spread. Breng op smaak met zout en peper en houd apart.

  4. Verhit een scheut olie in een koekenpan en schep een lepel beslag in de pan. Draai de pan rond zodat het beslag zich over de pan verspreidt. Bak ca. 1 minuut tot de bovenkant droog wordt.

  5. Draai om en bak in nog ca. 30 seconden goudbruin. Leg het flensje op een bord en dek af met een ander bord. Bak de rest van de flensjes op dezelfde manier.

  6. Neem voor serveren een flensje en bestrijk deze met avocadospread. Beleg met wat plakjes radijs, verkruimel wat feta erover en bestrooi met wat pijnboompitjes en verse koriander. Rol het flensje op.

  7. Herhaal voor de overige flensjes. Bestrooi voor serveren met wat koriander en pijnboompitjes. Lekker met hot sauce naar keuze.

Per portie: 343 kcal | 24 g koolhydraten | 9 g eiwit | 21 g vet

Fotografie: Willem van Santen Receptuur: Willem van Santen en Anne Mebelder Styling: Marijn Visser

Flensjes
Krijg je zin om nog meer flensjes te maken? Probeer dan ook eens deze recepten!

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!