
Spinazieflensjes met avocado, gepekelde radijs en feta
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
30 minuten wachttijd30 min. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Snijd voor de gepekelde radijsjes de radijsjes in plakjes, doe in een kom en overgiet met een scheutje azijn. Voeg de suiker en een snuf zout toe en roer door elkaar. Houd apart.
Doe voor de flensjes de spinazie, het basilicum, de eieren, de melk, de bloem, de boter en een snuf zout en peper in een blender of beker van een staafmixer en mix tot een egaal beslag. Laat ca. 30 minuten rusten.
Halveer voor de avocadospread de avocado’s, verwijder de pit en neem het vruchtvlees uit de schil. Prak met een vork samen met de limoenrasp en het -sap en de chilivlokken tot een spread. Breng op smaak met zout en peper en houd apart.
Verhit een scheut olie in een koekenpan en schep een lepel beslag in de pan. Draai de pan rond zodat het beslag zich over de pan verspreidt. Bak ca. 1 minuut tot de bovenkant droog wordt.
Draai om en bak in nog ca. 30 seconden goudbruin. Leg het flensje op een bord en dek af met een ander bord. Bak de rest van de flensjes op dezelfde manier.
Neem voor serveren een flensje en bestrijk deze met avocadospread. Beleg met wat plakjes radijs, verkruimel wat feta erover en bestrooi met wat pijnboompitjes en verse koriander. Rol het flensje op.
Herhaal voor de overige flensjes. Bestrooi voor serveren met wat koriander en pijnboompitjes. Lekker met hot sauce naar keuze.