Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Camembert met abrikozenchutney

Camembert met abrikozenchutney

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Aantal personen
6

Ingrediënten

Benodigdheden

  • bakpapier
Je kunt natuurlijk wat kaasjes kopen en er een borrelplank mee vullen, maar met dit recept maak je je kaasplank nét iets specialer. Precies wat je wil met kerst, toch?
Wijntip van wijnkenner Sjoerd Kist
Bij de camembert met abrikozenchutney zou een zoete witte wijn niet misstaan. Denk bijvoorbeeld aan een Sauternes of een zoete Riesling. Deze wijnen hebben een mooi zoet aromatisch karakter dat goed samengaat met de honing en de abrikozen, terwijl hun zuren de romigheid van de camembert in balans brengen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Snijd de abrikozen in stukjes. Doe de abrikozen samen met de sinaasappel schil, het sinaasappelsap en de honing in een steelpannetje. Verwarm ca. 10 minuten op middelhoog vuur tot de abrikozen zacht worden.

  2. Bekleed een ovenschaaltje of bakplaat met bakpapier. Leg de camembert erop en bestrijk met een kwastje de boven- en onderkant met olijfolie. Bak ca. 10 minuten in het midden van de oven totdat de kaas zachter is geworden en je de randen van de kaas wat kunt induwen.

  3. Leg de camembert voorzichtig op een borrelplank. Verdeel de abrikozenchutney over de camembert. Bestrooi met de amandelen en eventueel wat sinaasappelschil en takjes rozemarijn.

Per portie: 198 kcal | 16 g koolhydraten | 8 g eiwit | 12 g vet

Fotografie: Willem van Santen Receptuur: Anne Mebelder

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)