Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Schelvisceviche met bietjessalade

Schelvisceviche met bietjessalade

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 40 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de bieten en kook ze afgedekt in 40-50 minuten gaar in water met wat zout. Kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar in water met wat zout. Giet af en laat afkoelen.

  2. Dep de schelvisfilet droog en snijd hem in stukken. Pers de citroenen uit. Pel de ui en snijd hem in dunne halve ringen. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Was de rode peper en hak hem fijn. Meng de ui en de rode peper met het citroensap, breng op smaak met zout en peper en leg de vis erin. Dek af met vershoudfolie en zet ca. 25 minuten in de koelkast.

  3. Pel intussen de schil van de bieten (draag eventueel handschoenen, de bieten geven af ) en snijd de bieten in blokjes. Snijd de aardappels in plakjes. Hak de augurken fijn. Schil de appel en snijd hem in blokjes. Klop de wittewijnazijn met de olie en de mosterd tot een dressing. Meng met de biet, de aardappel, de augurk en de appel. Was de peterselie, schud hem droog en hak hem fijn. Maak de lente-uitjes schoon en hak ze fijn. Meng de peterselie en de lente-uitjes door de salade.

  4. Neem de schelvisceviche uit de marinade. Serveer met de bietensalade en roggebrood.

Per portie: 356 kcal | 33 g koolhydraten | 39 g eiwit | 5 g vet

Foto’s: Stephan van Raay Receptuur & foodstyling: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)